Calamiteitenfonds geeft zekerheid aan je vakantie!

We hopen dat het niemand overkomt. Maar stel je toch eens voor dat er tijdens je vakantie op je bestemming een natuurramp voordoet. Of er breken ernstige onlusten uit. Grote kans dat je reis zal moeten worden aangepast. Bijvoorbeeld dat je naar een ander hotel moet worden gebracht. Of in het ergste geval dat je reis wordt afgebroken en  je eerder naar huis moet vanwege de situatie. Dat kost natuurlijk geld. Maar wie gaat dat betalen?

In Nederland heeft de reisbranche hiervoor het Calamiteitenfonds geïntroduceerd. Deze betaalt de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast. Als de reis moet worden afgebroken dan zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Ben je nog thuis en moet je reis nog beginnen? Dan doet het Calamiteitenfonds geen uitkering.

Wil je toch na een calamiteit niet naar de bestemming afreizen? Raadpleeg dan je reisorganisator voor de mogelijkheden.

Zo bieden in dit soort gevallen de ANVR reizigersvoorwaarden de mogelijkheid om vanaf 3 kalenderdagen voor vertrek kosteloos te annuleren, zo lang op de bestemming sprake is van een uitkeringsvatbare situatie van het Calamiteitenfonds. De reisorganisator betaalt in dat geval je geld terug of zorgt voor een passend alternatief. Een uitkeringsvatbare situatie wordt beëindigd zodra dit kan. Vaak wanneer alle reizen die al in uitvoering waren zijn aangepast.

Reisbureau Friesland is aangesloten bij het Calamiteitenfonds opdat je aanspraak kan maken op de genoemde regelingen! Voor slechts € 2,50 per boeking bent je tot een gezelschap van 9 personen verzekerd. Dit bedrag staat op elke bevestiging/ factuur duidelijk vermeld.

Wil je meer weten over de garantie van het Calamiteitenfonds, lees dan de volledige garantieregeling door. Of kijk ook eens bij de veel gestelde vragen. Je kan hier de garantieregeling downloaden.